Gespreksgroep

Op 26 maart 2016 startte de studiegroep van Vipassana Meditatie Leiden, welke na verloop van tijd in een gespreksgroep is veranderd. De reden hiervoor was, dat de deelnemers merkten hoe prettig het is, om ervaringen te delen over de meditatiebeoefening en over hoe onze beoefening en de Dhamma doorwerken in ons dagelijkse leven. In dit delen, vinden we herkenning en inspiratie.

De gespreksgroep komt ongeveer eens per 6 weken bij elkaar. Iedere bijeenkomst wordt voorbereid door 1 van de leden. Dit wordt gedaan naar aanleiding van het lezen van een boek. Op dit moment is de gespreksgroep bezig met het boek “op zoek naar het hart van wijsheid” van Joseph Goldstein en Jack Kornfield.

We lezen niet alleen het boek, maar kijken ook veel naar de praktische invulling van de tekst. Wat herkennen we uit een hoofdstuk (of juist niet) en hoe passen we dat toe in de praktijk? Welke uitdagingen komen we daarbij tegen?

Wat de gespreksgroep extra waardevol maakt, is dat de deelnemers veel vertrouwen en veiligheid binnen de groep ervaren. Dit maakt dat we ons vrij voelen om ook persoonlijke ervaringen te delen.

De gespreksgroep telt 6 leden. Iedereen uit de Sangha van Vipassana Meditatie Leiden is welkom om mee te doen!

Onze intentie is om persoonlijke ervaringen te blijven delen en daarom gaan we voor veiligheid.  Het is belangrijk dat alles wat besproken wordt binnen de groep blijft. We nodigen nieuwe leden uit om minimaal een half jaar mee te doen.

Voor meer informatie kun je mailen met: vipassanameditatieleiden@gmail.com