Meditatiedagen

Metta stadsretraite Leiden 4-6 november 2022
Begeleiding: Zr. Virañani (Engelstalig)
Assistentie: Nynke Humalda (Nederlandstalig)

Dit weekend je de gelegenheid om een vrijdagavond, zaterdag en zondag te mediteren. Je beoefent metta-meditatie, terwijl je thuis slaapt en overdag je eigen bezigheden hebt. Zo krijg je de mogelijkheid om de formele meditatie te doen en te integreren in je dagelijks leven. Daarom is het aan te bevelen om tijdens deze retraite week geen extra activiteiten te plannen, zodat je zo veel mogelijk in de sfeer van opmerkzaamheid kunt zijn. Het is de bedoeling dat je aan alle programmaonderdelen meedoet. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. We vragen je dan, om dit al bij je aanmelding aan te geven.


Zuster Virañani

Zr. Virañani is een dhammalerares afkomstig uit de VS. Sinds 2015 begeleidt ze jaarlijks metta- en vipassana-meditatie in Nederland. Ze leeft als non met 8 leefregels en stelt haar leven in dienst van de Dhamma, terwijl ze velen die het pad naar bevrijding bewandelen van harte ondersteunt.
Van huis uit is ze evolutionair bioloog en woonde en werkte ze in Nieuw Zeeland. Geboren op Hawaii, woont ze nu een groot gedeelte van het jaar in Birma. Daar is ze een van de leraren en initiatiefnemers van de internationale Metta retraite in Pyinsar. Ook is ze onderdeel van metta-in-action, een initiatief dat ondersteuning biedt aan kinderen en nunneries, scholen en afgelegen dorpen waar zorg ontbreekt.

Wij zijn onder de indruk van haar toewijding. Ze is praktisch als het gaat over non zijn in het westen en benadert onwennigheid van mensen met een hartelijke lach: “De regels voor monastiekelingen zijn niet bedoeld om anderen last te bezorgen”. Het verlichten van het lijden van anderen staat centraal, ook in haar lessen.

Datum: vrijdag 4 november tot en met zondag 6november
Plaats: de Wijkplaats, Leiden

Programma: (wordt nader gespecificeerd als duidelijk is of de retraite fysiek of online zal zijn)
vrijdag: avondprogramma vanaf 19:30
zaterdag: hele dag (tot ongeveer 17:00)
zondag: tot 13:00 uur

Kosten: op Dana-basis, weekenddagen zelf lunch meenemen. Voor thee, koffie en bouillon wordt gezorgd. Je kunt je opgeven bij vipassanameditatieleiden@gmail.com. Na aanmelding houden we je op de hoogte.