Cursussen

De basiscursus Vipassana start op 8 -15-22 januari  en 12-19-26 februari 2020.

Basiscursus Insight Dialogue

insight dialogue haarlemInsight Dialogue is  meditatie hardop en samen. Het is ontwikkeld door Gregory Kramer (metta.org). Opmerkzaamheid en kalmte uit de stilte meditatie kunnen direct in het contact met andere mensen ervaren worden.

Als we beginnen met ‘wakker worden’ in dialoog ontstaat helderheid en vrijheid.

Helderheid omdat je je bewust wordt van wat er gebeurt tijdens jouw contact met een ander en vrijheid omdat de bewustwording ervoor zorgt dat er ruimte komt voor verandering. Dit werkt door in je vriendschappen, familie, werk en instituties, waar je mee te maken hebt.

pause, relax

Er wordt gebruik gemaakt van 6 richtlijnen: pauzeren, ontspannen, openen, vertrouwen op wat er bovenkomt, diep luisteren en jouw persoonlijke waarheid spreken. Deze richtlijnen helpen om de  processen, die onopgemerkt voorbijgaan, te zien.

Insight Dialogue beoefen je met een partner, of meerdere partners. Je leert hoe je in contact  bij jezelf kunt blijven. De geest gaat zich richten op nieuwe ervaringen en mogelijkheden en krijgt inspiratie van de natuurlijke mogelijkheden zoals ook de Boeddha deze verwoordt heeft,

Begeleiding: Nynke Humalda.

De basiscursus start op 29 april en vervolg op 6 en 13 en 20 en 27 mei en 3 juni. Aansluitend volgt een Insight Dialogue hybride retraite op 5-6-7 juni 2020

Aanmelden: vipassanameditatieleiden@gmail.com .
Kosten: Dana (vrije gift) en evt. bijdrage huur.